Ga naar de inhoud

Docenten


Anja Koning

 

Anja heeft al in 1976 haar diploma Bridgedocent gehaald en direct daarna het diploma Wedstrijdleider. Het bridgeles geven bleek haar op het lijf geschreven en ze heeft er haar beroep van gemaakt.
Duizenden tevreden cursisten hebben de beginselen van het bridge bij Anja geleerd. Ook vele bridgedocenten hebben hun opleiding bij haar gekregen en als lid van de Commissie Leraren Opleiding heeft ze veel docenten geëxamineerd. Daarnaast was ze een aantal jaren bestuurslid van de Vereniging van Bridgedocenten. Tegenwoordig is ze onderwijsadviseur van het district Leiden en speelt ze bij Bridgeclub Crash, een club voor sterkere bridgers.
Als bridger heeft ze ook haar sporen verdiend, in de Nederlandse damescompetitie (Bondsklasse A) heeft ze in 1988 het zilver gewonnen.
In 1991 ging ze een bridgepartnership aan Peter Jansen, wat leidde tot hun huwelijk in 1994.
Sinds 2002 geeft ze de bridgelessen in Leiden in haar eigen huis op de beneden verdieping. Ze heeft daar een prachtige en gezellige leszaal gemaakt waar ze les geeft aan maximaal 16 cursisten van alle mogelijke niveaus, absolute beginners t/m eerste klassers.

Peter Jansen


Het grootste bridgesucces van Anja en Peter is hun overwinning in het sterk bezette internationale open paren toernooi van Malta in 1996!
Hiernaast de trofee.

Peter is al een enthousiast bridger vanaf zijn twaalfde jaar. Na zijn studie informatica aan de Universiteit van Leiden afgerond te hebben is hij 22 jaar als systeemanalist en software ontwikkelaar werkzaam geweest. In zijn vrije tijd heeft hij in die periode de diploma’s Bridgedocent en Wedstrijdleider gehaald.
Toen Anja de leszaal aan huis kreeg raakte hij geboeid door het lesgeven en assisteerde Anja regelmatig. Daarna is hij zelf een avond gaan les geven en dat beviel hem en de cursisten zo goed, dat hij besloten heeft om al zijn tijd te besteden aan de bridgesport. Vanaf 2013 geeft hij dus ook bridgecursussen in Leiden en is daarnaast ook actief als wedstrijdleider voor het district Leiden,
bridgeclub Crash en de bridgeclub van Golfclub Kagerzoom.
Peter speelt bridgecompetitie op landelijk niveau in de tweede divisie. Net als Anja
speelt Peter bij Bridgeclub Crash.

Terug naar de inhoud